Čeprav smo našo obnovljeno enoto že dodobra preizkusili, pa je prišel tudi slovesni dogodek - 9. junij 2022 - uradna otvoritev vrtca. Malce nam je ponagajalo vreme, saj se sonce in dež nista mogla odločiti, kateri bo zmagal. Tik pred prireditvijo je bilo jasno, da bo zemljica zalita, mi pa pod streho.

Povabljene goste smo sprejeli v avlo vrtca, kjer so vzgojiteljice iz enote Sladkosned zapele dve zimzeleni pesmi Ne čakaj na maj in Mala terasa.
Sledil je sproščen nagovor naše ravnateljice ge. Marjane Zupančič, kateri se je pridružil tudi župan MOL g. Zoran Janković. Slednji je častno besedo predal podžupanu g. Koželju, ki je predstavil arhitekturno zamisel vrtca, ki je po izgledu blizu skandinavski arhitekturi in je lepo umeščen v prostor obdan z naravo.

Tudi zelo potrpežljivi otroci iz skupin čebelice in sovice so prišli na vrsto s svojo plesno točko, kateri se je ob koncu pridružil sam g. Janković. Zapeli so še pedenjpedovo himno Sladkosned ter povabili ravnateljico in župana k svečanemu rezanju traku. Gosti so nastopajoče nagradili z bučnim aplavzom in si zatem z veseljem ogledali vrtec.

Ob prijetnem klepetu so nam zaželeli vse dobro ter veliko smeha in veselja v tako lepem vrtcu.

Hvala vsem sodelujočim in gostom za res lep dogodek.

Zapisala: mojca laznik