UDELEŽENEC: Ksenija Kumar
SENČENJE NA DELOVNEM MESTU:
Italy, Gela Istituto Comprensivo Statale "S. Quasimodo"
ČAS: od 10.oktobra do 14.oktobra 2022
CILJI:
- Otrok se sprosti in umiri ob telesnem stiku
- slediti zaporedju zgodbe
- spoznavanje jakosti dotika, navajanje na rahel dotik,
Otroke razdelim v pare, en otrok se uleže na blazino na trebuh, drugi
pa poklekne ob njega. Dlani položi na hrbet ležečega otroka.
Testo:
- Moka (s prsti rahlo potrepljamo po hrbtu, jo odrivamo na vse strani, da na sredini nastane jamica)
- Sol (naredimo ščep in z blazinicami prstov potapkamo po hrbtu)
- kvas (damo v jamico ,nato z enim prstom krožimo po hrbtu)
- voda ( zlijemo vodo )
- Vse skupaj zgnetemo in pustimo testo vzhajati (malo počakamo)
- Ko je testo vzhajano, ga svaljkamo in nato razvlečemo ter oblikujemo krog.
Nadev:
- Paradižnikova mezga (z dlanmi jo razmažemo )
- šunka (dlanmi polagamo po hrbtu)
- sir (s prsti narahlo žgečkamo )
- origano
Skupaj štejemo do 10 in pica je pečena.
Otroka zamenjata vlogi in masažo ponovimo.
View the embedded image gallery online at:
https://vrtec-pedenjped.si/utrinki-projekti/masaze-gnetenje-testa-in-priprava-pizze-dobra-praksa#sigProIdd27858a5aa
https://vrtec-pedenjped.si/utrinki-projekti/masaze-gnetenje-testa-in-priprava-pizze-dobra-praksa#sigProIdd27858a5aa