V športni dvorani Baza v Štepanjskem naselju, se je kar dva dopoldneva odvijal edinstven športni dogodek, ki je združil najmlajše in njihove vzgojitelje v prijetno druženje. S "POLŽJIMI IGRAMI", kot smo jih poimenovali, spodbujamo zdrav življenjski slog in sodelovanje tako med otroki kot zaposlenimi.

Pet ljubljanskih vrtcev Miškolin, Zelena jama, Vrtec Otona Župančiča, Jarše in Pedenjped že vrsto let zgledno sodelujemo in vsako leto organiziramo skupno prireditev. Tokratni krovni organizator športnega dogodka je v sodelovanju z vsemi ostalimi vrtci, Vrtec Pedenjped. Maskota polž je v našem vrtcu prebival dve leti, na prireditvi ga je ravnateljica Marjana Zupančič predala vrtcu Zelena jama, ki je naslednji organizator iger. 

Otroci so se s svojimi vzgojitelji zbrali v pokriti dvorani, kjer so jih pričakale različne športne aktivnosti, prilagojene njihovi starosti in sposobnostim. Vsaka igra je bila oblikovana tako, da je spodbujala gibanje, razvijala motorične sposobnosti in krepila timski duh. V dveh dneh se je v dvorani zvrstilo preko 660 predšolskih otrok.  Videti otroke, kako se veselijo gibanja in na igriv način spoznavajo sovrstnike iz različnih vrtcev, je neprecenljivo. Poleg tega je to odlična priložnost za krepitev medsebojnih odnosov in sodelovanje med otroki.

Polžje igre so tradicionalen dogodek, ki združuje zabavo, šport in medsebojno povezovanje. Skozi takšne prireditve vrtci krepimo zavest o pomenu gibanja in športa že v zgodnjem otroštvu ter spodbujamo zdrav življenjski slog in socialne veščine.

Zapisala: mojca laznik